مرکز رشد شريف

توليد پليمرهاى نانو در صنعت پلاستيك و بسته بندى توسط محققان مركز رشد شريف

محققان واحد فناور بسپار پيشرفته شريف مستقر در مركز رشد دانشگاه شريف موفق به توليد پليمرهاى نانو جهت استفاده در صنعت پلاستيك و بسته بندى شدند.

دكتر رسول لسان خوش در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: با توجه به اهميت اقتصادى و صرفه جويى در نگه دارى مواد غذايى كه سريع فاسد مى شوند در دنيا شاهد به روز كردن صنعت بسته بندى به وسيله تكنولوژيهاى پيشرفته هستيم اما در كشور ايران به دليل فراوانى سبزيجات و ميوه جات ،مردم تا ماه هاى اخير اهميتى براى ماندگارى بيشتر مواد غذايى و لبنيات مورد استفاده روزانه خود قائل نبودند، لذا امروز كه هزينه ها بالا رفته است اين نياز وجود دارد كه حداكثر ميزان نگه دارى از مواد غذايى بدون استفاده از نگه دارنده هاى شيميايى كه آثار زيان آورى دارند به وجود آيد.

مدير عمل واحد فناور بسيار پيشرفته شريف خبر از اختراع و نوآورى در پليمرهاى توليد ظروف پلاستيگى داد و افزود: همه اين اتفاقات گروه ما را بر آن كرد تا با استفاده از مواد با تكنولوژى روز و پيشرفته بتوانيم تحولى در صنعت بسته بندى ايجاد كنيم كه ما حصل آن دستيابى به پليمرهايى با تكنولوژى نانو شد.

اهداف آتى: در راستاى بسته بندى امن حركت مى كنيم

لسان خوش در ادامه افزود: در كشورهاى خارجى از "اكسيژن اسكونجر" به عنوان تكنولوژى استفاده مى كنند كه باعث مى شود بسته بندى ها زمانى كه در معرض نور و هوا قرار مى گيرند تا حتى الامكان اكسيژن را مصرف كرده و نگذارند كه به مواد غذايى داخل بسته بندى برسد و پس از آن كه بالاخره اكسيژن خود را به ماده داخل بسته بندى رساند تغيير رنگى در بسته بندى صورت مى گيرد، مثلا رنگ آبى بسته بندى به رنگ قرمز متمايل مى شود و فرد آگاه مى شود كه ماده غذايى رو به فساد است.

لسان خوش تصريح كرد: در كشور ما نه تنها تكنولوژى تغيير رنگ بلكه اكسيژن اسكونجر هم در بسته بندى وجود نداشت و از مواد خام پليمرى،در بسته بندى استفاده مى شد كه با نوآورى گروه ما اين پليمرها توليد شده و در حال حاضر مورد استقبال توليد كنندگان مواد لبنياتى قرار گرفته ايم.

50 درصد ماندگارى بيشتر با استفاده از پليمرهاى نانو

مدير عامل واحد فناور بسپار پيشرفته شريف ادامه داد: هزينه استفاده از پليمرهاى نانو با مواد خام پليمرى با خاصيت نگه دارى بالاتر تفاوت چشمگيرى ندارد اما به دليل عدم فرهنگ استفاده از اين تكنولوژى در صنعت بسته بندى كه مى تواند تا 50 درصد ماندگارى مواد غذايى را بالا ببرد كه بسيار تاثير اقتصادى در خانوار ايجاد كند باعث كند شدن توليد انبوه ما مى شود.

بزرگ ترين چالش: سرمايه اوليه خيلى سخت در اختيار مى گيرد

لسان خوشى در پايان از مسئولين و دست اندركاران علمى و فناورى كشور در خواست كرد جهت توسعه و تكميل چنين طرح هايى نياز است تا واحد هاى تحقيقاتى و پژوهشى با فراق بال هزينه هاى آزمايشگاهى خود را در اختيار داشته باشند اما به دليل تعدد ارگان هاى بالا سرى خيلى طول مى كشد تا سرمايه در حد تحقيق و پژوهش در اختيار گروه تحقيقاتى ما و امثال هم قرار گيرد.