افتتاح نخستين ساختمان چند مستاجره پارك علم و فناورى دانشگاه صنعتى شريف
برگزارى كارگاه آموزشى «اصول تنظيم و انعقاد قرارداد كار» در مركز رشد دانشگاه شريف
جلوگيرى ازنفوذ امواج به منزل با رنگ و برچسب نانويى شركت سلامت سينا
از تاسيس مركز كارآفرينى تا پارك علم و فناورى؛ تلاش 17 ساله دانشگاه در ارزشآفرينى
تلويزيون اينترنتى «تلوبيون» حاصل تلاش جمعى از دانش آموختگان دانشگاه شريف
افتتاح نخستين ساختمان چند مستاجره پارك علم و فناورى دانشگاه صنعتى شريف
مراسم اختتاميه اين جشنواره در سالن اجلاس سران با حضور دكتر سلطانخواه، معاون علمى و فناورى رييس جمهور، دكتر حاجى بابايى وزير آموزش و پرورش، دكتر مهدى نژاد معاون پژوهشى وزارت علوم، تحقيقات و فناورى و اساتيد، دانشجويان، دانش آموزان و ... برگزار گرديد.
به گزارش روابط عمومى دانشگاه در اين مراسم طرحهاى برگزيده جشنواره جوان خوارزمى در بخشهاى دانشجويى و دانشآموزى و برگزيدگان سومين دوره مسابقات روباتيك خوارزمى معرفى شدند كه در ميان ۲۴ طرح برگزيده از سوى هيأت داوران در بخش دانشجويى و آزاد سهم دانشگاه ما ۳ طرح بود.
طرحهاى برگزيده در ۵ ماهيت پژوهشهاى بنيادى، پژوهشهاى كاربردى، پژوهشهاى توسعهاى، اختراع، نوآورى و ابتكار، داورى و انتخاب شده بودند.
در شاخهى پژوهشهاى بنيادى، محمدمهدى نجفپور فارغ التحصيل مقاطع كارشناسى، كارشناسى ارشد و دكترى در رشتهى شيمى از دانشگاه صنعتى شريف رتبه اول را به خود اختصاص داد. عنوان طرح اين پژوهشگر بررسى تئورى كانىهاى منگنز-كلسيم به عنوان منشاء كمپلكس اكسيدكننده آب در فتوسيستم II مىباشد. محمد مهدى نجفپور در خصوص طرح خود به خبرنگار ما گفت: يكى از مهمترين علل توجه بشر به كمپلكس اكسيدكننده آب در گياهان و سيانوباكترىها اين است كه اگر بشر با الگوبردارى از اين مولكول طبيعى موفق به كشف تركيبى كه با حداقل انرژى، مولكولهاى آب را به هيدروژن و اكسيژن تبديل كند، يكى از مشكلات تامين انرژى آينده، حل خواهد شد.
در اين طرح منشاء كمپلكس اكسيدكننده آب در طبيعت مورد توجه قرار گرفته است. يكى از نظريههاى مطرح شده در اين زمينه منشاء كمپلكس اكسيدكننده آب را سنگ معدنهاى اكسيد منگنز-كلسيم معرفى مىكند. به اين منظور، چندين نوع از سنگ معدنها تهيه، شناسايى و سرعت توليد اكسيژن در حضور اكسون، سريم (IV)، آب اكسيژنه و سيستم فتوشيميايى [Co(NH3)5C1]2+/Ru(bpy)32+ در آنها مورد مطالعه سيستماتيك و گسترده قرار گرفت.
با توجه به اينكه ميزان و سرعت توليد اكسيژن قابل توجه است، اين نظريه را كه سنگ معدنهاى اكسيد منگنز-كلسيم به عنوان منشاء كمپلكس اكسيدكننده آب است، قوت مىبخشد. نكته جالب در مورد اين يافته اين است كه انواع آمورف اكسيد منگنز-كلسيم، نه تنها قادر به توليد زيادى اكسيژن در حضور اكسيدكنندهها مىباشد بلكه از نظر ساختارى نيز شباهت بسيارى به كمپلكس اكسيدكننده آب دارد. وى در ادامه گفت: سرعت توليد اكسيژن در حضور اين تركيبات قابل مقايسه با بهترين كمپلكسهاى سنتز شده در مراكز مهم پژوهشى جهان است با اين تفاوت كه اين تركيبات منگنز-كلسيم بسيار ارزانتر بوده و براى محيطزيست هيچگونه آلودگى به همراه نخواهند داشت.
وى افزود: اين پژوهش از جنبههاى ديگرى نيز داراى اهميت است. نقش كلسيم در اين تركيب اكسيد منگنز-كلسيم به عنوان نقش ساختارى و ... مىتواند مورد توجه قرار گيرد. از طرفى اين تركيبات نه تنها در اكسايش آب، بلكه در اكسايش آلكنها به اپوكسيد كه از نظر صنعتى بسيار مهم است مىتوانند مفيد باشند. قابل ذكر است كه تركيبات بررسى شده نه تنها به صورت كانىهاى اكسيد منگنز–كلسيم در طبيعت وجود دارند بلكه با هزينه بسيار كم به صورت مصنوعى نيز تهيه شدهاند و در حالت مصنوعى مىتوان ذرات با اندازههاى نانو تهيه كرد كه باعث توليد اكسيژن با سرعت بالاتر شود. اين نانو تركيبات نيز سنتز و مطالعه شدهاند.
همچنين در شاخهى پژوهشهاى كاربردى مهران فتوحى فارغ التحصيل مقطع كارشناسى ارشد و دانشجوى مقطع دكترى در رشته مهندسى كامپيوتر در دانشگاه ما به همراه غلامرضا بخشى رتبه دوم را كسب نمودند. مهران فتوحى در گفتگو با خبرنگار ما گفت: عنوان طرح ما نرمافزار تشخيص و فيلترينگ تصاوير با استفاده از روشهاى پردازش تصوير و يادگيرى ماشين مىباشد. وى در ادامه گفت: با گسترش روز افزون اينترنت، دسترسى افراد به اطلاعات مختلف آسان شده است. بعضى از افراد سودجو از اين فناورى براى ترويج و تبليغ مسايل غير اخلاقى استفاده مىكنند. بسيارى از كشورها به دليل مسايل مذهبى و اجتماعى خواهان عدم دسترسى افراد به اين گونه اطلاعات هستند. از طرفى در دسترس بودن چنين موضوعاتى براى كودكان نامناسب مىباشد و در بسيارى از كشورها، خانوادهها از اين مساله نگران هستند. پالايشهاى اوليه در اينترنت بر اساس نشانى اينترنتى و بعضى كلمات در متن مىباشد.
اين روشها امروزه مناسب نمىباشند زيرا روشهاى زيادى براى عبور از آنها وجود دارد. از اين رو در جديدترين روشهاى پالايش اينترنت به جاى استفاده از روشهاى قديمى و ناكارآمد، كه حتى منجر به پالايش كور هم مىشوند، صفحات وب را براساس محتوا بررسى مىكنند. روش ارايه شده در اين طرح بدين صورت است كه با استفاده از روشهاى پردازش تصوير و يادگيرى ماشين تصاوير غيراخلاقى تشخيص داده مىشود. وى افزود: روش پيشنهادى در اين نرمافزار داراى دو مرحلهى آموزش و تست است. در مرحله آموزش ويژگىهاى استخراج شده از بزرگترين ناحيه پوستى توسط شبكه عصبى آموزش داده مىشود. اين ويژگىها شامل ويژگىهاى شكل و بافت مىباشند. تصاوير مورد استفاده براى آموزش، از صفحات اينترنتى جمع آورى شده است. خروجى شبكه عصبى ميزان غيراخلاقى بودن تصوير ورودى را نشان مىدهد. دقت اين روش بسيار بالا است به نحوى كه با انتخاب مقدار مناسب آستانه بر روى خروجى شبكه عصبى، بيش از ۹۰ درصد تصاوير غير اخلاقى متداول، به درستى تشخيص داده مىشوند.
همچنين سيد محمد حسين حميدى فارغالتحصيل مقطع كارشناسى مهندسى كامپيوتر از دانشگاه شريف به همراه اميرسهيل جزايرى در بخش پژوهشهاى توسعهاى رتبه نخست را كسب نمودند. وى از طرح خود با عنوان سامانهى پرتال صوتى خويش خدمت ياد كرد و افزود: همگام با تحولات وب، موضوع صفحات صوتى و نسلهاى امروزى مانند IVR به عنوان روشى جديد براى دستيابى به اطلاعات مورد توجه بسيار قرار گرفته است. در سالهاى اخير كنسرسيوم www استاندارد Voice XML را براى طراحى صفحات پوياى صوتى تدوين و معرفى كرده است.
به كمك اين فناورى گوشى تلفن در نقش ابزار ورودى يك مرورگر صفحات صوتى (Voice Pages) عمل مىكند، به همان روشى كه مرورگرهاى وب صفحات ابرمتنى (HTML) را براى كابر قابل مشاهده مىكنند. در اين طرح در كنار تدوين دانش فنى و بومىسازى فناورىهاى مرتبط با پرتال صوتى و تلفنى يك پيشخوان الكترونيك Self-Service براى ارايه خدمات متنوع به مشتركان مخابرات استان تهران (۱۸۱۸) پيادهسازى شده است. از اصلىترين خدماتى كه برپايه اين فناورى در حال ارايه است ارايه قبوض به شكل گويا، پرداخت و تسويه حساب الكترونيكى و نمابر ريزمكالمات است. با استفاده از اين فناورى يك دروازهى پرداخت امن الكترونيكى براى پرداختهاى تلفنى، مشابه دروازههاى پرداخت اينترنتى در دو بانك كشور تعبيه شده است و ارايهكنندگان قبوض و صورتحساب مىتوانند از طريق اتصال به آنها فروشگاههاى تلفنى ايجاد كنند.
لازم به ذكر است، آثار برتر جشنواره دوازدهم در نمايشگاه دائمى طرحهاى برگزيده كه به زودى برپا خواهد شد به نمايش گذاشته مىشود و بانك اطلاعاتى هم از برگزيدگان اين جشنواره تشكيل شده است تا اين افرد را براى اشتغال به صنايع و مراكز تحقيقاتى معرفى كند.
کلیه حقوق این سایت متعلق به مرکز رشد فناوری های پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف می باشد. استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع بلامانع است.